Alles over Druiven

Wespen in je druivenplant… erg vervelend!

Wespen in je druifplant
Herken je dat; wespen in je druifplant? Je hebt mooie druiventrossen in je druivenplant hangen, met als gevolg dat je druivenplant wespen, bijen en hommels aantrekt. Zonde!

Herkenbaar? Lees dan snel verder. In dit artikel zal ik namelijk uitleggen wat je eraan kunt doen.

Wespen in je druivenplant zijn erg vervelend en hinderlijk. Als je buiten op je terras zit te genieten van je druivenplant kan het als er vervelend worden ervaren dat er tientallen wespen voorbij vliegen.

De wespen komen af op de (bijna) rijpe druiventrossen aan je druivenplant. De druivensuikers die in de druiven zitten, trekken wespen en bijen aan. Ze maken hier de honing van. Soms trekken de druiven ook vogels aan. Het is erg afhankelijk van het druivenras of er bijen op af komen. Uiteraard is het ook afhankelijk van de tijd van het jaar en de rijping van de druiven.

Wespen in je druifplant bestrijden

Er zijn verschillende methodes om wespen en bijen van je druivenplant te verdrijven. Het is goed om eerst je tuin te onderzoeken, als je veel bijen hebt, of er niet ergens in je tuin een wespennest is. Meestal zit deze verborgen onder een afdak, fietsenschuurtje, of op een andere beschutte plek in de tuin. Hieronder twee manieren om wespen en bijen te bestrijden.

Druivenzakjes

Een wel wat intensieve en ontsierende manier om wespen te verdrijven, is om zakjes om je druiventrossen te binden.

Het zijn lucht open zakjes waarin de druiventrossen prima kunnen groeien en rijpen, maar waar de wespen en bijen niet bij kunnen komen. Het beste is om deze zakjes te bevestigen als je het krenten van je druiventrossen al hebt uitgevoerd. Anders moet je alle zakjes er weer afhalen en weer opnieuw aanbrengen.

De zakjes zijn zeer effectief, maar wel ontsierend en het is een intensief karwei om al je trossen te voorzien van de zakjes. Klik hier om de druivenzakjes te bestellen.

Wespenvanger

Een ouderwetse wespenvanger kan ook erg effectief zijn om de wespen bij je druiventrossen vandaan te halen. Je kunt deze kant en klaar kopen in de winkel.
Zelf een wespenvanger maken, kan uiteraard ook. Je kunt hem vervolgens vullen met een zoete drank. Siroop of sap werkt meestal erg goed. Let op, zorg ervoor dat kinderen niet bij deze wespenvanger kunnen komen. Als wespen eenmaal gevangen zijn, kunnen ze namelijk erg agressief worden.

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ‘Druiven Geheimen‘! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

 

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *