Alles over Druiven

Slakken in je druivenplant

Slakken in druivenplant
Een mooie druivenplant, vol in bloei. Je hebt er uren tijd in geinvesteerd met resultaat. Totdat je ontdekt dat er ineens allemaal happen uit je druivenplant zijn genomen!
Herkenbaar?

Erg vervelend, slakken in je druivenplant. Het ontsiert je druivenplant ontzettend.
Gelukkig kun je er wel wat tegen doen.

Slakken in je druivenplant

Slakken in je druif zijn erg vervelend. Zeker omdat je probeert een mooie en nette druivenplant te kweken.
Het ontsiert de druivenbladeren, omdat er happen en gaten uit de bladeren genomen worden door de slakken. Ook is het niet goed voor de opname van zonlicht.

Na elke druiventros zul je twee a drie bladeren moeten laten zitten waarna je de rank kunt afsnoeien. De bladeren na de druiventros zorgen voor de nodige voeding van de druiventrossen.
Als deze bladeren aangevreten worden, zal de druiventros onvoldoende voeding krijgen en niet op volle grote en smaak komen.

Slakken verwijderen uit je druivenplant

Het makkelijkste wat je kunt doen, is zoveel mogelijk slakken verwijderen van je druivenplant. Ook is het goed om je aangevreten bladeren te verwijderen. De druif zal hierdoor nieuwe bladeren laten groeien die weer het zonlicht goed kunnen opvangen. Houd dit een aantal dagen in de gaten. Elke keer kun je de slakken verwijderen, totdat je ze allemaal verwijderd hebt.

Slakken preventief bestrijden

Sommige mensen hebben dichte begroeing onder de druivelaar. Dit zijn meestal donkere en vochtige plekken. Slakken houden hiervan en zullen zich hier graag nestelen.
Kijk dan ook of hier slakken zitten en verwijder deze.

Preventief kun je ervoor zorgen dat de begroeing onder de druif wat opener wordt. Slakken houden namelijk niet van zonlicht en droogte. Wellicht kun je de begroeing helemaal weghalen en vervangen door meer open beplanting. Hierdoor zullen er minder slakken nestelen bij de druif.

Ook zou je gebruik kunnen maken van slakkenkorrels en dergelijke, maar dit raad ik niet aan.
Slakken kunnen namelijk erg nuttig zijn,  want ze eten onder andere ook luizen op uit je druivelaar. Heeft jouw druivenplant geen last van luizen? Dan kun je de slakken beter verwijderen.

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ‘Druiven Geheimen‘! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

2 Reacties op Slakken in je druivenplant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *