Alles over Druiven

Druivenstruik snoeien is erg belangrijk

Je druivenstruik snoeien is erg belangrijk voor een optimale groei van de druivenstruik. Zeker voor de druiventrossen.
Als je een druivenstruik gaat aanplanten of je hebt een bestaande druivenstruik in je tuin, dan is het van essentieel belang dat je deze goed onderhoudt.

Veel mensen zeggen dat een druivenstruik snoeien moeilijk is. Is een druivenstruik snoeien werkelijk zo lastig?

Nee dit valt wel mee, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. Een verkeerde snoei op het verkeerde moment kan je druif beschadigen.

Als je het snoeien op een verkeerde manier aanpakt, of helemaal niet snoeit, krijg je veel houtgroei. Druiventrossen groeien niet goed op oud hout. Ook kan het voorkomen dat je druif verwildert waardoor de wind weinig door de druif kan waaien. Door weinig wind kunnen vocht, schimmels en ongedierte vat krijgen op je druivenstruik. Je druivenstruik zal niet optimaal groeien of in sommige gevallen zelfs dood gaan. Wat je ook zal zien, is dat de druiventrossen kleiner worden.

Het is zonde om de druiventrossen weg te gooien, omdat je verkeerd gesnoeid hebt. Dat is uiteraard niet de bedoeling! Je wilt vast ook mooie grote druiventrossen aan je druivenplant net als ik.

Druivenstruik snoeien

Druiven moet je op verschillende manieren snoeien om een zo optimaal mogelijke groei mogelijk te maken. We spreken over een zomersnoei, wintersnoei, krenten en dieven. Ook het uitdunnen van het aantal druiventrossen kan soms noodzakelijk zijn. Het is niet ingewikkeld, als je maar weet waar je mee bezig bent. Lees je daarom goed in, in de materie van het snoeien.

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ‘Druiven Geheimen‘! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *