Alles over Druiven

Druivenblad

Druivenblad
Is het druivenblad van je druif lelijk? Heb je last van vreemde plekken, bobbeltjes, verkleuringen van de randen of gele vlekken op het druivenblad? Dit kan zowel bij een druivenstruik als bij een gewone druivenplant voorkomen.

Herken je dit? Waarschijnlijk heb je dan last van ongedierte, schimmels of je druivenplant heeft voedingsstoffen tekort. Gelukkig is dit meestal goed te verhelpen.

Druivenblad

Verkleuring van het druivenblad duidt meestal op het gebrek aan een essentiele grondstof in de grond.  Als de druif niet kan beschikken over alle benodigde stoffen, kan bladverkleuring optreden.

Er zijn veel soorten grond met verschillende soorten eigenschappen en mineralen. Elke grond heeft zijn eigen specifieke stof nodig die in meer of mindere mate toegediend moet worden.

Aantasting druivenblad

Het kan gebeuren dat je bobbels op het druivenblad krijgt. Ook happen uit de randen van je bladeren of gaten in je bladeren is goed mogelijk. Waarschijnlijk heeft de druif dan last van ongedierte.

Er zijn verschillende soorten ongedierte die op verschillende manieren te signaleren zijn. Het is nu in dit artikel niet gemakkelijk uit te leggen wat precies de oorzaak van uw aangetast druivenblad is. Hiervoor verwijs ik graag door naar mijn druiven handboek: Druiven – Het complete handboek.

Kleine bladeren

Ook kan het gebeuren dat je druivenbladeren heel klein zijn. Uiteraard is dit niet goed voor de groei van je druif, maar dit is vooral slecht voor je druiventrossen. De druif vangt via de bladeren zonlicht op. Deze stoffen, die hiermee aangemaakt worden, worden rechtsteeks naar de druiventrossen getransporteerd.
Als je druif kleine bladeren heeft, heeft dit meestal te maken met een slechte grond. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld te weinig wortelvorming is, doordat de grond te compact is. Ook een verkeerde snoei kan de oorzaak van kleine bladeren zijn.

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ‘Druiven Geheimen‘! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

2 Reacties op Druivenblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *