Alles over Druiven

Druiven struik

Druiven struikJe druiven struik snoeien is erg belangrijk voor een optimale groei van de druiven struik. Zeker voor de druiventrossen.
Als je een druiven struik gaat aanplanten of je hebt een bestaande druiven struik in je tuin, dan is het van essentieel belang dat je deze goed onderhoud.

Veel mensen zeggen dat druiven struik snoeien moeilijk is. Is druiven snoeien werkelijk zo lastig?

Druiven struik

Nee, het snoeien van je druiven struik is niet erg lastig, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. Een verkeerde snoei op het verkeerde moment kan je druif beschadigen.

Als je het druiven struik snoeien op een verkeerde manier aanpakt, of helemaal niet snoeit, krijg je veel houtgroei. Druiventrossen groeien niet goed op oud hout. Ook kan het voorkomen dat je druif verwilderd waardoor de wind weinig door de druif kan waaien. Door weinig wind kunnen vocht, schimmels en ongedierte vat krijgen op je druiven struik. Je druiven struik zal niet optimaal groeien of in sommige gevallen zelfs dood gaan. Wat je ook zal zien is dat de druiventrossen kleiner worden.

Het is zonde om de druiventrossen weg te gooien omdat je verkeer gesnoeid hebt. Dat is uiteraard niet de bedoeling! Je wilt vast ook mooie grote druiventrossen aan je druivenplant net als mij.

Druiven struik snoeien

Druiven moet je op verschillende manieren snoeien om een zo optimaal mogelijke groei mogelijk te maken. We spreken over een zomersnoei, wintersnoei, krenten en dieven. Ook het uitdunnen van het aantal druiventrossen kan soms noodzakelijk zijn. Het is niet ingewikkeld, als je maar weet waar je mee bezig bent. Lees je goed in, in de materie van het snoeien.

Meer informatie omtrent druiven ontvangen? Meld je aan voor ” Druiven Geheimen“! Je omvangt Gratis waardevolle informatie omtrent druiven onderhoud!

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

1 Reactie op Druiven struik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *