Alles over Druiven

Druiven snoeiwond

Druiven snoeiwond
Help, ik heb mijn druivenplant gesnoeid in het voorjaar. Er stroomt een soort water uit de wond van de druif.

Een bekende hulpkreet die ik vaak gemaild krijg rond deze tijd. Wat kun je doen aan een druiven snoeiwond?

Een snoeiwond aan je druivenplant is snel gemaakt. Dit kan komen omdat je in de verkeerde tijd van het jaar snoeit. Ook door een hevige storm kan het gebeuren dat er takken afbreken, als deze niet goed gebonden zijn.

Soms kan een druif zelfs gaan bloeden zonder dat je gesnoeid hebt. Achter de sapstroom in een druivenplant kan erg veel kracht zitten. Wat kun je doen tegen het bloeden van je druivenplant? Hoe kun je een druiven snoeiwond stoppen?

Druiven snoeiwond stoppen

Er zijn verschillende mogelijkheden om het bloeden van je druivenplant te laten stoppen. Een van de mogelijkheden is om er as op de wrijven. Dit kan as zijn van de open haard of bijvoorbeeld van een sigaar. Dit kun je op de wond smeren en enkele keren herhalen totdat het bloeden stopt.

Kaarsvet is ook een bekend middel om een hevige bloedende druif te laten stoppen met bloeden. De druiven snoeiwond wordt door de druppende kaars omhuld met kaarsvet waarna deze stolt.

Ook zijn er in de verschillende tuincentra verschillende soorten afhechtingsmiddeltjes te verkrijgen om snoeiwonden te behandelen. Dit kun je preventief in huis halen om de druivenplant te behandelen, mocht hij hevig bloeden.

Bloedende druif voorkomen

Het beste is, uiteraard, om een bloedende druif te voorkomen. Dit houdt in dat je niet meer moet gaan snoeien als de sapstroom van je druivenplant op gang is gekomen. De sapstroom komt op gang in het voorjaar, als de temperaturen weer oplopen.

Zorg er ook voor dat de druivenplant goed gebonden is aan de geleiders, hierdoor voorkom je een geknakte en bloedende druivenplant.

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ‘Druiven Geheimen‘! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

 

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

22 Reacties op Druiven snoeiwond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *