Alles over Druiven

Druiven schimmel

Druiven schimmel
Druiven schimmel kan voorkomen in je druivenstruik, druivenplant of druivenrank. Hij kan letterlijk geteisterd worden door een druiven schimmel.

Verschrompelde druiventrossen, slap hangende bladeren, bruine bladeren en trossen, wollig laagje over de druiventrossen en bladeren.

Een van de vele tekenen die kunnen duiden op een druiven schimmel. Herken je deze tekenen?

Druiven schimmel

Schimmels zijn eigenlijk planten zonder bladgroen. Om in leven te zijn, of te blijven, zijn ze van andere planten afhankelijk. In jouw geval van de druivenplant. Druiven schimmel kan je druif aantasten, voedingsstoffen bederven die de druif nodig heeft.

Zoals gezegd bestaand er vele verschillende soorten druivenschimmels. Op de afbeelding die toegevoegd is aan dit artikel is de ‘grauwe schimmel’ te zien. Ook wel ‘grijze schimmel’ genoemd. Erg vervelend, want je druivenplant ziet er helaas niet meer aantrekkelijk uit. Gelukkig is de ‘grauwe schimmel’ goed te bestrijden, mits je er op tijd bij bent.

Echte meeldauw en valse meeldauw

Valse meeldauw en echte meeldauw zijn ook voorbeelden van druiven schimmels. Ook voor deze schimmels geldt dat je er op tijd bij moet zijn om het goed te kunnen behandelen. Voor meeldauw, bekijk mijn andere artikelen.

Tegen druiven schimmel is er in de meeste gevallen een middel te krijgen bij het tuincentra.

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ” Druiven Geheimen“! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

20 Reacties op Druiven schimmel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *