Alles over Druiven

Druiven krenten

Druiven krenten
Het kan goed voorkomen dat, tijdens het groeien van je druif, er zomaar druiven van de tros vallen.

Dit is absoluut geen reden tot paniek, maar slechts een natuurlijke rui.
Soms komt dit, omdat de druiven geen ruimte hebben om zich goed te ontwikkelen. Of het kan gebeuren dat de slechte druifjes worden afgestoten. Dit is een natuurlijke selectie.

Dit kun je natuurlijk ook een handje helpen. Zorg ervoor dat je je druiventrossen krent. Krenten is belangrijk om mooie trossen te kweken met grote bessen.

Druiven krenten

Krenten betekent: het uitdunnen van de druiventros. Hierdoor hebben de overgebleven druiven meer ruimte en voeding, waardoor de druiven zich beter ontwikkelen en groter worden. Wil jij net zulke mooie druiven aan je druivenplant hebben als in de supermarkt? Dan mag je deze vorm van snoeien zeker niet overslaan!

Druiven krenten dient te gebeuren als de druifjes net groeien en een eigen steeltje hebben. Uiteraard moeten ze ook groot genoeg zijn om ze op een makkelijke manier te snoeien. Haal zoveel druifjes weg, dat de overblijvende druifjes aan alle kanten voldoende ruimte hebben om uit te groeien.

De druifjes kun je verwijderen door deze voorzichtig met duim en wijsvinger van het steeltje te draaien. Hierdoor wordt ruimte gecreƫerd voor de druiven die overblijven om zo optimaal mogelijk te groeien.

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ‘ Druiven Geheimen’! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

8 Reacties op Druiven krenten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *