Alles over Druiven

Druiven handboek


Heb jij een druif in de tuin of wil je er één planten? Heb je te weinig kennis om een druivenplant te planten?
Heeft jouw druif veel last van ongedierte, schimmels of groeit hij niet goed?

Dit zijn allemaal vragen, problemen, die het belemmeren om grote, zoete druiventrossen te kweken in je eigen tuin!

Wil jij net als ik grote druiventrossen oogsten, elk jaar weer?
Dan is dit e-book echt iets voor jou!

 

Druiven handboek

Het boek staat boordevol waardevolle informatie om jouw druivenras uit te zoeken en goed te onderhouden. Je kunt de volgende informatie vinden in dit waardevolle e-book:

BulletDruivenras uitzoeken

Er zijn honderden druivenrassen te koop in Nederland. Welke moet je kiezen? In dit e-book een uitgebreide lijst met druivenrassen die het prima gaan doen in jouw tuin, hier in Nederland.

BulletPlanten van een druivenplant
Een druif kun je niet zomaar planten op elke plaats, in elke grond. Uitgebreid wordt er beschreven in welke grond je de druivenplant ideaal kunt planten en uiteraard staat er ook beschreven welke plek hiervoor het beste is.

BulletBemesten

Een druif heeft niet alleen water nodig, maar zeker uit meststoffen. Er zijn tientallen meststoffen verkrijgbaar in de tuincentra. Welke je het best kunt gebruiken, staat allemaal in dit e-book beschreven.

BulletSnoeien en Bloeien

Het snoeien van de druif is het onderdeel waar de meeste mensen tegenop zien. Logisch, want het is essentieel voor het onderhoud van je druivenplant. Goed snoeien is van wezenlijk belang voor een goede groei van de druif en zeker voor de druiventrossen! Hoe dit moet, staat allemaal beschreven in dit e-book.

BulletDruivenziekten en -ongedierte

Helaas komt het ook voor dat druivenplanten te maken krijgen met ziekten en schimmels. In dit boek heb ik veel informatie opgenomen hoe je ziektes en ongedierte kunt ontdekken en analyseren.
Uiteraard heb ik ook beschreven hoe je dit kunt bestrijden, mocht dit noodzakelijk zijn.

 

Het druiven handboek: ‘Druiven – Het Complete Handboek’. Het boek is zowel voor beginners als gevorderden. Klik hier om het e-book te bestellen.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek