Alles over Druiven

Druiven dieven

Druiven dieven
Het dieven van druiven wordt vaak overgeslagen.
Terwijl druiven dieven juist heel belangrijk is voor een optimale groei van je druivenplant en druiventrossen.

De dieven kosten je druif onnodig veel energie, hierdoor kan de groei van je druivenplant, druivenstruik of druivenrank vertraagd worden.

Dief jij elke zomer je druiven, of heb je er nog nooit van gehoord?

Druiven dieven

Druiven dieven is een belangrijk onderdeel van de zomersnoei. Dieven zijn de scheutjes die in de oksels van de draagsporen tot ontwikkeling komen. Deze moet je verwijderen.

De druivendieven dragen niet bij aan de groei van de druivenplant. Het is dan ook raadzaam om deze dieven uit je druivenplant of druivenstruik te snoeien. De druivendieven halen kostbare energie uit je druivenplant. Deze energie moet natuurlijk naar de groei van de druiventrossen gaan, niet naar deze ‘dieven’. Vandaar de naam. Ze stelen energie van de druivenplant, terwijl ze bijna nooit nuttig zijn. Als je deze dieven laat groeien, worden het grote uitlopers die maar blijven groeien.

De dieven kun je makkelijk met je vingers weghalen. Dit zal je de hele zomer door moeten blijven doen. Elke keer zal de druivenplant proberen nieuwe dieven aan te maken.

Zijn druivendieven nuttig?

Soms kunnen druivendieven wel nuttig zijn. Mocht je na je druiventros teveel hebben weggesnoeid, zodat de druiventros eigenlijk te weinig bladeren heeft om gevoed te worden, dan kan je ervoor kiezen een druivendief uit te laten lopen.

In de tijd van het druiven dieven is het ook tijd om druiven te toppen. Dit is onderdeel van de zomer snoei.
Heb je jouw druiven al getopt? Kijk hier voor druiven toppen.

Hierdoor ontstaan nieuwe bladeren waarmee de druiventros zich kan voeden. Hieronder nog een grotere foto van de druivendief afbeelding.Druiven dieven

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ” Druiven Geheimen“! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

16 Reacties op Druiven dieven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *