Alles over Druiven

Witte druiven

Witte druiven

 

Witte druiven in je eigen tuin, op je balkon of in je kas. Geweldig om druiven te planten en te onderhouden! Als je het idee hebt om witte druiven te gaan planten, wil ik het van harte aanbevelen.

Naast de mooie plant, heb je ook nog heerlijke druiven waar je elke zomer van kunt genieten.

Tegenwoordig zijn er aardig wat witte druivenrassen die goed rijpen in ons Nederlandse klimaat.

Witte druiven

In ons klimaat groeien niet alle witte druivenrassen optimaal, maar dat wil niet zeggen dat je ze daarom ook niet allemaal zou kunnen planten. De druif afgebeeld bij dit artikel is de “Van der Laan”, deze mooie druif doet het uitstekend in Nederland.

Hieronder zal ik een beschrijving geven van de meest voorkomende witte druiven rassen. Deze kun je in Nederland aanschaffen en rijpen ook goed in ons klimaat.

Witte druif: Van der Laan

Van der laan
De witte druif van der Laan is een geelwitte druif. Hij behoort tot de oudere rassen in Nederland. Hij wordt gerekend tot de beste witte druif voor de open lucht in ons klimaat.

De Witte van de Laan is makkelijk in onderhoud, groeit niet heel hard en maar moet wel gekrent worden. Hij is licht zoet en is helaas niet volledig resistent tegen druivenziektes.Witte druif: Himrod

Himrod
De charme van deze druif is dat hij pitloos is. Hij geeft middelgrote bessen. Hij smaakt erg goed en is vroeg rijp.
Het nadeel is dat de rijpe bessen uit de tros vallen. Het is dan ook noodzakelijk dat je op tijd je rijpe druiven trossen oogst. Ook groeit de plant erg hard

Voor wijndruiven, zie mijn andere artikelen.Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ” Druiven Geheimen“! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *