Alles over Druiven

Snoei je druif goed en op tijd

Snoei druif
Snoei je druif op tijd! Dat is wat veel druivenbezitters vergeten.

Snoei je je druif niet op tijd, dan kan het gebeuren dat je druif slecht groeit, kleine druiventrossen produceert en soms zelfs je tuin overwoekerd.

Gelukkig is hier op een makkelijke manier iets aan te doen.
Snoei je druif op tijd!

De snoei van je druif is erg belangrijk voor een optimale groei. Laat je hem verwilderen en snoei je niet op tijd, dan zal alle kracht van de druif naar het groter worden van de plant zelf gaan. Dit moet uiteraard voorkomen worden, omdat je wilt dat je druif mooie trossen gaat produceren.

Als je de snoei van je druif op een verkeerde manier aanpakt, of helemaal niet snoeit, krijg je veel houtgroei. Druiventrossen groeien niet goed op oud hout. Ook kan het voorkomen dat je druif verwildert waardoor de wind weinig door de druif kan waaien. Door weinig wind kunnen vocht, schimmels en ongedierte vat krijgen op je druivenplant. Je druivenplant zal niet optimaal groeien of in sommige gevallen zelfs dood gaan. Wat je ook zal zien is dat de druiventrossen kleiner worden.

Het is zonde om de druiventrossen weg te gooien omdat je verkeer gesnoeid hebt. Dat is uiteraard niet de bedoeling! Je wilt vast ook mooie grote druiventrossen aan je druivenplant net als ik.

Snoei je druif door middel van verschillende snoeiwijze

Druiven moet je op verschillende manieren snoeien om een zo optimaal mogelijke groei mogelijk te maken. We spreken daarbij over een zomersnoei, wintersnoei, krenten en dieven. Ook het uitdunnen van het aantal druiventrossen kan soms noodzakelijk zijn. Het is niet ingewikkeld, als je maar weet waar je mee bezig bent. Lees je goed in, in de materie van het snoeien.

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ” Druiven Geheimen“! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *