Alles over Druiven

Druivensoorten

druivensoorten
Druiven zijn er in vele soorten. Blauwe druiven, witte druiven, rode druiven en wijndruiven. Wil jij druiven in je tuin planten?

Soms is het lastig kiezen welke druivensoorten je moet en kunt planten. Er zijn veel soorten. Druiven die mooie grote trossen produceren maar niet ziekte resistent zijn.

Mooie grote druiventrossen, wat kleine pitloze druiven, maar weinig productie. Zomaar wat verschillen tussen druivensoorten, ook wel druivenrassen genoemd.

Kan jij een keuze maken?

Druivensoorten

In ons klimaat groeien niet alle druivenrassen optimaal. Houd daarbij ook rekening met de aankoop van een druivenplant. Druiven die het in ons klimaat goed groeien zijn hier speciaal voor gekweekt.

De druiven zullen hierdoor wel rijpen, ook al zijn de temperaturen en het aantal zon uren in ons land minder dan bijvoorbeeld Frankrijk. Je kunt daarom ook niet alle druiven rassen in je tuin planten.

Op deze website ‘Druiven snoeien’, heb ik meerdere artikelen geschreven over druivenrassen van verschillende kleuren. Kijk maar in het menu onder druiven rassen. Hier staan artikelen over blauwe druiven, witte druiven, rode druiven en wijndruiven.

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ” Druiven Geheimen“! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

8 Reacties op Druivensoorten

 • Leuke en leervolle site . Ik ga aan de slag, kan niet wachten .

 • Remco ik heb een kas en nu zoek ik lekkere tafeldruiven / weet jer nog een paar ?

  • Beste Aad,

   Jazeker, kunt denken aan het Glenora ras. Boskoop Glory, Bianca Regent.
   Er zijn veel tafeldruiven die prima groeien in Nederland. Het hangt er een beetje vanaf welke soort druif je wilt hebben.

   Groeten, Remco

 • Remco, ik heb jou advies gevolgd over druiven snoeien alsook stekken.
  Het werkt allemaal heel goed . Het stekken deed ik voor het eerst alles staat in knoppen en blaadjes, wat bn ik blij. Nu nog overplanten wanneer moet ik dat doen.
  De gesnoeide druif zit vol kleine trossen.
  Geweldig.!

 • ik heb 3 jaar gewacht van mijn eerste stek, mijn eerste druiventrosjes zijn er dit jaar.
  Ze proeven nog zurig en hebben tevens veel kleine groene trosjes. wat zou ik nog eventueel kunnen
  doen om mijn oost te kunnen verbeteren .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *