Alles over Druiven

Druivensoorten

druivensoorten
Druiven zijn er in vele soorten. Blauwe druiven, witte druiven, rode druiven en wijndruiven. Wil jij druiven in je tuin planten?

Soms is het lastig kiezen welke druivensoorten je moet en kunt planten. Er zijn veel soorten. Druiven die mooie grote trossen produceren maar niet ziekte resistent zijn.

Mooie grote druiventrossen, wat kleine pitloze druiven, maar weinig productie. Zomaar wat verschillen tussen druivensoorten, ook wel druivenrassen genoemd.

Kan jij een keuze maken?

Druivensoorten

In ons klimaat groeien niet alle druivenrassen optimaal. Houd daarbij ook rekening met de aankoop van een druivenplant. Druiven die het in ons klimaat goed groeien zijn hier speciaal voor gekweekt.

De druiven zullen hierdoor wel rijpen, ook al zijn de temperaturen en het aantal zon uren in ons land minder dan bijvoorbeeld Frankrijk. Je kunt daarom ook niet alle druiven rassen in je tuin planten.

Op deze website ‘Druiven snoeien’, heb ik meerdere artikelen geschreven over druivenrassen van verschillende kleuren. Kijk maar in het menu onder druiven rassen. Hier staan artikelen over blauwe druiven, witte druiven, rode druiven en wijndruiven.

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ” Druiven Geheimen“! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

2 Reacties op Druivensoorten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Druiven Handboek

Druiven - Het complete handboek