Alles over Druiven

Druiven zijn gezond

druiven zijn gezond
Tegenwoordig zijn we ons steeds bewuster van onze voeding. Wat eten niet of juist wel.

Wat veel mensen niet weten is dat druiven ontzettend gezond zijn! Het is niet alleen maar water wat een druif bevat.

Het is dus zoals je zult begrijpen ontzettend gezond om druiven te eten. Rode druiven en blauwe druiven zijn nog wel verschillend qua gezonde eigenschappen.


Druiven zijn gezond

Druiven bevatten ook veel organische zuren en vitamines uit de B groep van de vitaminen. Het gaat hierbij om de vitaminen B1, B2, B3, B4, B5 en B6. Ook vitamine B8 en B9 komen in druiven voor.

Daarnaast is het goed voor reumapati├źnten, mensen met nier of gal problemen en mensen met hart- of vaatziekten. Druiven bevatten nauwelijks vet, maar wel veel calcium, magnesium,
fosfor en kalium. Ook nog kleine hoeveelheden ijzer, zink, koper en mangaan.

De pitjes van de druiven kan je gewoon opeten, alleen kan je er beter niet op bijten, ze zijn vrij bitter. Mensen met een gevoelige darm, kunnen beter de pitjes eruit en het velletje eraf halen.

Zoals bij al het eten geldt ook voor druiven, teveel is nooit goed. Maar geregeld een bakje druiven is zeer gezond.

Blauwe druiven

Blauwe druiven zijn gezond omdat ze veel antioxidanten bevatten die krachtiger zijn dan Vitamine A en C samen! Daarbij komt nog dat blauwe druiven ook nog een phytochemical bevat die de verkalking en de verstoppingen van de aderen tegen gaat. Daarnaast zijn blauwe druiven rijk aan druivensuiker. Zij leveren op zeer korte termijn bruikbare energie.

Rode druiven

Ook rode druiven bevatten veel antioxidanten. Ook voor de rode druif geld dat deze veel beter zijn dan vitamine C. Uiteraard, ook rode druiven voorzien je van de nodige, korte termijn energie!

Druiven goed voor je gezondheid

Druiven zijn dus super gezond voor je! Het is ontzettend leuk om zelf druiven kweken in je eigen tuin. Zo heb je je eigen vitamine bommetjes in je achtertuin staan.

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ” Druiven Geheimen“! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *