Alles over Druiven

Druiven tuin
Een Druiven tuin, wie wil dat nou niet in zijn eigen tuin creëren. Vele soorten druiven, hangend over het terras of tegen de gevel.
Mooie grote druiventrossen om van te genieten en natuurlijk op te eten.

Wil jij ook een druiven tuin van je eigen tuin maken? Dat kan zeker! Maak een goed plan, ik ga je hier bij helpen.

Druiven tuin

Een druiven tuin maken in ons Nederlandse klimaat gaat prima. Uiteraard moet je wel de juiste druivensoorten planten die ziekten resistent is en die goed groeien in ons klimaat.

In mijn boek ( Druiven – Het Complete Handboek) heb ik veel druivensoorten omschreven die het prima doen in ons klimaat. Zowel blauwe -, witte -, rode- en pitloze druiven.

Denk na over hoeveel druiven planten je wilt gaat planten. Welke soorten zou je willen gebruiken? Is het voor de sier of wil je zo ook eten. Pitloze druiven of wil je wijn gaan maken?

Druiven grond

De grond waarin je de druif plant is ook van belang. De druiven grond moet voldoen aan een aantal voorwaarden wil de druif goed gaan groeien. Anders kan je je druiven tuin niet realiseren.
Meer informatie over druiven grond is hier te vinden.

Druiven leiden

Om een mooie druiven tuin te realiseren moet je van te voren goed nadenken over hoe je de druiven plant wilt gaat leiden. Een goed plan omtrent het leiden van druiven is belangrijk.

Druiven leiden is de basis van hoe jouw druiven tuin eruit komt te zien.  Wil je de druiven tegen de gevel leiden, gebruik dan het juiste gereedschap om dit te doen, om beschadiging aan je druif te voorkomen.

Hier meer informatie omtrent druiven leiden.

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ” Druiven Geheimen“! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

 

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

4 Reacties op Een Druiven tuin maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *