Alles over Druiven

Druiven snoeien is belangrijk

 


Druiven snoeien is erg belangrijk voor een optimale groei van de druivenplant. Zeker voor de druiventrossen.

Als je een druif gaat aanplanten of je hebt een bestaande druif in je tuin, dan is het van essentieel belang dat je deze goed onderhoudt.

Veel mensen zeggen dat druiven snoeien moeilijk is. Is druiven snoeien werkelijk zo lastig? En, wanneer moet je dan druiven snoeien?

 

Druiven snoeien

Nee, druiven snoeien is niet zo ingewikkeld als veel mensen denken, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. Een verkeerde snoei op het verkeerde moment kan je druif beschadigen.

Als je het snoeien op een verkeerde manier aanpakt, of de druif helemaal niet snoeit, krijg je veel houtgroei. Druiventrossen groeien niet of erg slecht oud hout. Door een goede manier van snoeien zorg je er voor dat de druiven trossen altijd op jong 1jarig houd groeien.

Ook kan het voorkomen dat je druif verwildert waardoor de wind weinig door de druif kan waaien. Door weinig wind kunnen schimmels en ongedierte vat krijgen op je druivenplant. Je druivenplant zal niet optimaal groeien of in sommige gevallen zelfs dood gaan.

Door ongedierte en schimmels kan het ook gebeuren je druiventrossen zeer klein of verschrompeld zullen zijn. Deze kun je vervolgens niet eten!

Het is zonde om de druiventrossen weg te gooien, omdat je verkeerd gesnoeid hebt. Dat is uiteraard niet de bedoeling! Je wilt vast ook mooie grote druiventrossen aan je druivenplant, net als ik.

Druiven snoeien

Druiven moet je op verschillende manieren snoeien om een zo optimaal mogelijke groei mogelijk te maken. We spreken daarbij over een zomersnoei, wintersnoei, krenten en dieven.

Ook het uitdunnen van het aantal druiventrossen kan soms noodzakelijk zijn. Het is niet ingewikkeld, als je maar weet waar je mee bezig bent. Lees je goed in, in de materie van het snoeien.

Op deze website staan veel artikelen omtrent druiven snoeien. Meld je aan voor: ‘Druiven Geheimen‘.
Je ontvangt hierdoor waardevolle tips over druiven snoeien en druivenplant onderhoud.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *