Alles over Druiven

Druiven grond

Druiven grond
Dit artikel lees je waarschijnlijk omdat je een druif in je tuin wil plaatsen. De basis voor het goede groeien van jouw druivenplant is de druiven grond.

Is jouw ‘druiven grond’ wel voldoende van kwaliteit om je druif te planten?Druiven grond

Er zijn veel grondsoorten in Nederland waar je een druif in kunt planten. Niet alle grond is even geschikt.
In tuincentra zijn zelfs speciale zakken druiven grond te koop. In deze druivengrond zitten essentiƫle voedingsstoffen waar de druif goed op kan gedijden.

Zoals ik net vertelde, zijn er ook enkele grond soorten die minder geschikt zijn om je druif in te planten.
Grofmazig genomen heb je drie verschillende grondsoorten in Nederland: zware klei, zandgrond en veengrond. Toch is het zo dat je de druif wel in elke grondsoort kan planten, als je de grond maar voldoende aanpast naar de behoefte van de druivenplant.

Hoofdzakelijk genomen, moet je twee gouden regel in acht nemen.

De eerste regel is: zorg dat de doorwortelbaarheid goed is. Dit wil zeggen dat de wortels goed in de grond kunnen groeien. Wortels hebben water en zuurstof nodig om te groeien. Het is dan ook van belang dat de grond goed doorwortelbaar is en niet te compact is.

De tweede gouden regel is: zorg dat de zuurgraad van de grond op goed niveau is. Tussen de 6-7 is goed om druiven in te laten groeien. Een te hoge zuurgraad, zoals in veengrond, kan eventueel gecompenseerd worden door het strooien van zware kalk in de winter.

Uiteraard is het bovenstaande van toepassing op nieuw te planten druiven, maar ook als je druiven verplaatst van plek.

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ” Druiven Geheimen“! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

2 Reacties op Druiven grond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *