Alles over Druiven

Druif planten

Een druif planten kan in principe in elke tuin en in elke grond. Mits je de plaatsing op de juiste manier aanpakt. Dus, als je wilt genieten van een druif in je tuin, moet je dit artikel zeker lezen.

In dit artikel ga ik je de basis leren van het planten van een druif.

Druif planten

Een druivenplant in je tuin is geweldig mooi! Een druif is een plant waar je echt van kunt genieten. Het is een grote krachtige plant waar je grote trossen aan kunt kweken. Leer hieronder waar je op moet letten, zodat je druif optimaal kan groeien.

Grondsoort

Een druif telen en planten kan in principe in elke grondsoort, al zijn niet alle soorten uitermate geschikt. Dit heeft vooral te maken met de zuurgraad van de grond en de waterdoorlaatbaarheid van de grond. De zuurgraad kun je enigszins compenseren door het strooien van kalk. Kalk is goed voor de wortelontwikkeling.

Standplaats druif

Het is belangrijk dat je de druif plant op een plaats waar hij vol in de zon staat. Het liefst tegen een muur of gevel aan. Ook moet het kunnen waaien rond de druif, omdat de wind schimmels voorkomt.

Druif planten in een gat

Zorg, dat als je de druif gaat planten, het gat waar je de druif inzet groot genoeg is. De grond moet los zijn, zodat de druif makkelijk kan wortelen. Is de grond rond de te plaatsen druif te vast? Spit het van te voren door, zodat het mooi luchtig wordt. Zorg ervoor dat als je een druif plant je hem in het begin vrijhoud van onkruid. Onkruid kan namelijk de waardevolle voedingsstoffen uit de bodem wegnemen. Dat zou zonde zijn, want de druif heeft deze hard nodig!

 

Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor┬á‘ Druiven Geheimen‘! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

4 Reacties op Druif planten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *