Alles over Druiven

Blauwe druiven

Blauwe druiven
Blauwe druiven in je eigen tuin, op  je balkon of in je kas. Geweldig om druiven te hebben! Als je het idee hebt om druiven te gaan planten, wil ik het van harte aanbevelen.

Naast de mooie plant, heb je ook nog heerlijke druiven waar je elke zomer van kunt genieten.

Tegenwoordig zijn er aardig wat druivenrassen die goed rijpen in ons Nederlandse klimaat.Blauwe druiven

In ons klimaat groeien niet alle druivenrassen optimaal, maar dat wil niet zeggen dat je ze daarom ook niet allemaal zou kunnen planten. De druif afgebeeld bij dit artikel is de Esther, deze mooie druif doet het uitstekend in Nederland. Grote trossen met grote bessen.

Hieronder zal ik een beschrijving geven van de meest voorkomende blauwe druiven rassen die je in Nederland kunt aanschaffen en welke ook goed rijpen.

Blauwe druif: Boskoop Glorie

Boskoop glorie druif
Boskoops Glorie geeft redelijk grote trossen en redelijk grote blauwe bessen. Het smaakt een klein beetje “foxy”(wild). Deze druif moet goed gesnoeid worden in de zomer, zodat de trossen voldoende groeien.

Hij moet goed gekrent worden om schimmelvorming in de tros te voorkomen. Hij wordt ook buiten tegen een zuidmuur goed rijp.

Rembrand

Blauwe druif: Rembrand

De Rembrand heeft kleine trossen en kleinere bessen dan de gemiddelde druif. Hij is dan ook meer geschikt als sierdruif dan voor de consumptie.

Hij heeft een sterke “foxy” (wilde) smaak. Niet aanbevolen dus, maar sommigen vinden hem lekker.

Er zijn uiteraard nog meer blauwe druiven doe het uitstekend doen in ons klimaat. Ook Blauwe druiven waar je wijn van kunt maken. Wijndruiven.


Wil je meer informatie ontvangen over druiven? Meld je aan voor ” Druiven Geheimen“! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over druivenplanten en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Is de oprichter en eigenaar van Druiven Snoeien. Vol passie voor druiven, met alles wat hierbij komt kijken, houdt hij druiven in zijn eigen tuin. De kennis die hij vergaard heeft, deelt hij op deze website. Hij is auteur van het boek: Druiven – Het complete handboek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *